μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 2 μεγάλα κομμένα κρεμμύδια χοντροκομμένα, εγώ συνήθως βάζω άσπρα ( ο μανάβης μας δεν είχε αυτή την φορά)
- 1 κιλό χοιρινό μερίδες
- 2 πορτοκάλια ανάλογα το χυμό που βγάζει γιατί κατά ουσία με αυτό το κάνω το κρέας.
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια μας και προσθέτουμε το κρέας
μέχρι να
πάρει χρώμα , αλάτι, πιπέρι και μετά το χυμό πορτοκάλι.
Κλείνουμε την χύτρα .
Ο καθένας ξέρει την χύτρα του πως να την δουλεύει . Εγώ σε 15 λεπτά θα
είναι οκ.
Έπειτα το ανοίγω και είναι λουκούμι. Δεν βάζω καθόλου νερό . Βράζει μόνο με
το πορτοκάλι.
Γι αυτό λέω προσοχή στο πορτοκάλι σας. Τώρα στη κατσαρόλα εννοείται θα βάλουμε και
νερό .
Στους δικούς μου άντρες αυτή η συγκεκριμένη σάλτσα που βγαίνει άσε που την τρώνε μόνο με ψωμί ... Άλλος θέλει τηγανιτές πατάτες κ άλλος ρύζι που σημαίνει 2 διαφορετικά συνοδευτικά .
Επίσης το τελικό αποτέλεσμα αν είχα άσπρα κρεμμύδια το ζουμί θα είχε υπέροχο χρώμα κίτρινο ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου