Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Λαζάνια

 


μαγειρεύει η
Ελενα Γεωργιου

Υλικά 

  • λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • σκόρδο
  • κιμάς
  • κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμος ξερός
  • ρίγανη
  • δάφνη
  • σάλτσα ντομάτας
  • μαϊντανός φρέσκος
  • 2 τριμμένα καρότα
  • μπεσαμέλ 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε σε κομμάτια με την κουτάλα.

 Σειρά έχει το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο , την ρίγανη, την  δάφνη και την  σάλτσα ντομάτας.

Αφού βράσει στο τέλος προσθέτουμε  τον  μαϊντανό και τα τριμμένα καρότα.

Στον πάτο του ταψιού βάζουμε 1 στρώση ντομάτας, 1 στρώση λαζάνια, 1 στρώση γέμιση.

Ξανά λαζάνια ξανά κιμάς μέχρι να έχουμε 5 στρώσεις κιμά και  4 στρώσεις  λαζάνια. καλύπτουμε με μπεσαμέλ.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο