Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Σαλάτα γιορτινή με βραστά λαχανικά


 μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • πατάτες βραστές
  • παντζάρια βραστά
  • αυγά βραστά
  • καρότα βραστά
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθος
  • αλάτι πιπέρι
  • μαγιονέζα
  • λίγη μουστάρδα 
  • ρόδι
  • λίγο ξύδι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα υλικά μας., λιώνουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και τις ανακατεύουμε μετά κρεμμυδάκια και τον άνηθο. 

Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ξύδι και τις αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ξεχωριστά μπολ τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα παντζάρια, τα αυγά και τα καρότα. 

Τα αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε ελάχιστο ξύδι. 

Σε ένα γυάλινο μπολ για να φαίνονται τα χρώματα βάζουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε καλά, ανακατεύουμε μουστάρδα. μαγιονέζα και βάζουμε μια μικρή ποσότητα πάνω από τις πατάτες. 

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τα ένα ένα σε στρώματα και ενδιάμεσα μουστάρδα μαγιονέζα σε μικρές ποσότητες. 

Στο τέλος καλύπτουμε την σαλάτα με μαγιονέζα μουστάρδα και στολίζουν με το ρόδι και λίγο άνηθο. 

Μπορούμε αν θέλουμε να τη βάλουμε σε φόρμα και μετά να ξεφορμάρουμε και να την έχουμε σαν τούρτα η σαν κέικ. 

Σε αυτήν τη περίπτωση τις πατάτες τις βάζουμε τελευταίες ώστε όταν ξεφορμάρουμε να βρεθούν στη βάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο