Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κρέπες

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά για την ζύμη

  • 1  αυγό
  • 300 ml φρέσκο γάλα
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  ελάχιστο αλάτι
  • 1 γλ βούτυρο για το αντικολλητικό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λακουβίτσα στο κέντρο ρίχνουμε  το αυγό, το αλάτι, το μισό γάλα. 

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε πάλι καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε  το μείγμα μας στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα. 

Κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε με την κουτάλα μείγμα στο κέντρο και το κουνάμε να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. 

Με σπάτουλα ανασηκώνουμε λίγο να δούμε αν ψήθηκε η κρέπα και την γυρνάμε από την άλλη να ψηθεί ένα λεπτό. 

Έτοιμη! 

Σημειώσεις : η πρώτη συνήθως αποτυγχάνει οι υπόλοιπες οκ. 

Το τηγάνι μόλις ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία στο μάτι. Από το 1 - 9 το κατεβάζουμε στο 7.

Η δόση αυτή βγάζει 6 - 8 κρέπες. 



Γέμιση βάζεις είτε γλυκιά είτε αλμυρή. 

Βούτυρο με μέλι ή μαρμελάδα, σκέτο μέλι με κανέλα, μερέντα με ξηρούς καρπούς σταφίδες κονιάκ και φρούτα, είτε φρούτα τριμμένα ή λιωμένα όπως μπανάνα, φράουλα, μήλο με κανέλα. 

Αλμυρές βάζεις τυρί ζαμπόν και τις τρως χωρίς να τα ψήσεις, είτε βάζεις σάλτσα κιμά και μπεσαμελ στο φούρνο, με σπανάκι τυριά και μπεσαμελ, ή ακόμα και με ζαμπόν τυρί μπεσαμελ, κοτόπουλο ότι θες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο