Υλικά
- 1 μικρό ή μισό μεγάλο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 7 περίπου καρότα τριμμένα ή ροδέλες
- 7 κόκκινες πιπεριές κέρατο κομμένες
- 1/2 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό κομμένο
- 1 μεγάλο ματσάκι σέλερι κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο (κατά επιθυμία του καθενός καθόλου, λιγότερο ή περισσότερο)
Για την άλμη
- 1/2 λίτρο ξύδι - 2 κούπες
- 1 λίτρο νερό - 4 κούπες
- 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Όλα τα λαχανικά αναμειγνύονται, τρίβονται καλά και τοποθετούνται στα αποστειρωμένα βάζα.
Στη μισή ποσότητα, της μίξης των λαχανικών, πρόσθεσα 2 ψιλοκομμένες τσίλι πιπεριές, και έβαλα σε χωριστά βάζα, κατά επιθυμία του καθενός και πάλι.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε την άλμη .
Βράζουμε το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και το ρίχνουμε στα γεμάτα βάζα: ζεστό το υγρό και τα καπάκια ζεστά αποστειρωμένα και αυτά.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να κρυώσουν. Συντηρούνται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σε δροσερό μέρος.
Σερβίρονται με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου