Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΆΤΑ

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά

  • 1 μικρό ή μισό μεγάλο λάχανο ψιλοκομμένο 
  • 1/2  κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 
  • 7 περίπου καρότα τριμμένα ή ροδέλες 
  • 7 κόκκινες πιπεριές κέρατο κομμένες
  • 1/2 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό κομμένο 
  • 1 μεγάλο ματσάκι σέλερι κομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο (κατά επιθυμία του καθενός καθόλου, λιγότερο ή περισσότερο)

Για την άλμη 

  • 1/2 λίτρο ξύδι - 2 κούπες 
  • 1 λίτρο νερό - 4 κούπες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλάτι 
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Όλα τα λαχανικά αναμειγνύονται, τρίβονται καλά και τοποθετούνται στα αποστειρωμένα βάζα. 

Στη μισή ποσότητα, της μίξης των λαχανικών, πρόσθεσα 2 ψιλοκομμένες τσίλι πιπεριές, και έβαλα σε χωριστά βάζα, κατά επιθυμία του καθενός και πάλι. 

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε την άλμη .

Βράζουμε το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και το ρίχνουμε στα γεμάτα βάζα: ζεστό το υγρό και τα καπάκια ζεστά αποστειρωμένα και αυτά. 

Τα γυρίζουμε ανάποδα να κρυώσουν. Συντηρούνται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σε δροσερό μέρος. 

Σερβίρονται με ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο