μαγειρεύει η Alterego Konstantina
Υλικά
- 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 γιαούρτι
- 4-5 αυγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
- 1 φλ. καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
- 1 πακέτο φαριναπ
- 1 baking soda
- 2 φλ. ζάχαρη
Για στόλισμα
- 1 μεγάλη κουβερτούρα
- 1 φλυτζάνι του καφέ Νουνού για να γίνει γκαναζ
- καβουρδισμένα αμύγδαλα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε στο ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας
Ρίχνουμε και το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το baking και το ξύσμα.
Βάζουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού να αφρίσει και ενσωματώνουμε στο μείγμα μαζί με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμη ξεφορμάρουμε και ετοιμάζουμε γκαναζ κόβοντας κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια μαζί με το Νουνού και την λιώνουμε σε μπεν Μαρί.
Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο το βάζουμε σε τρύπα που κάνουμε από την πάνω μεριά βασιλόπιτας και την καλύπτουμε όλη με την γκαναζ μας.
Στολίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και καλή μας χρονιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου