Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Σπανακόρυζο με πλιγούρι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι 
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
  • λίγο σκόρδο
  • 2 κ σ πελτέ ντομάτας
  •  4-5 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 φλιτ λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτ πλιγούρι
  • δυόσμος ή άνηθος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • σάλτσα γιαουρτιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα πράσινα κρεμμυδάκια. 

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας τον πελτέ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι  και τις  λιαστές ντομάτες. 

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, λίγο νερό  καυτό και το πλιγούρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 2ο λεπτά περίπου. 

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον δυόσμο ή τον άνηθο. Σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού 

Σημείωση  : μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πλιγούρι με ρύζι

Καλή μας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο