μαγειρεύει η Effie Tsitsika
Υλικά
- 1 φλιτ τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 2 φλιτ τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 4 κ σ κονιάκ
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 φλιτ τσαγιού κόκκινη φαρίνα Γιώτης
- 1 φλιτ τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- άχνη
Εκτέλεση
Αφήνουμε το
βούτυρο έξω απ το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράμε με κανονικό φλιτζάνι
τσαγιού.
Το χτυπάμε στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Ρίχνουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλληλοδιαδόχως την φαρίνα με το γάλα. ανακατεύουμε ελαφριά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί Νο 32 και αδειάζουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα.
Ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45-5ο λεπτά.
Αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά και την βγάζουμε από το ταψί στην σχάρα για να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου