Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Σκασίματα σε ζυμωτό ψωμί


μαγειρεύει ο Chris DePer

 Η διαδικασία που ακολουθώ για να σκάνε τα ψωμιά είναι η παρακάτω... Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, την χωρίζω και πλάθω το κάθε καρβέλι, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας την ζύμη από πάνω προς τα κάτω. 



Στο τέλος είναι φίνο το καρβελάκι από πάνω αλλά έχει τα χάλια του από κάτω. 



Αλευρώνω μια πετσέτα που την έχω βάλει σε ένα μπολ 


και τοποθετώ το καρβέλι με την χάλια πλευρά κάτω, το σκεπάζω με την πετσέτα και το αφήνω να φουσκώσει. 


Όσο περισσότερο το αφήσω, τόσο λιγότερες θα είναι οι πτυχές στο τέλος. Όταν τα φουρνίσω, βάζω την χάλια πλευρά του από πάνω.



Πίσω δεξιά, φαίνεται καρβέλι που έχω βάλει την καλή του πλευρά από πάνω, απλά το χάραξα πριν το δεύτερο φούσκωμα. 



Είναι και αυτό ένα κόλπο για ψωμί με ταυτότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο