Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κεφτεδάκια με φακές και βρώμη με σάλτσα πιπεριάς

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • νιφάδες βρώμης
  • 300 γρ βρασμένες φακές
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 2 αυγά 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για συνοδευτικό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε .Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μαζί με το σκόρδο.



Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ για να κρυώσει.

Στο μούλτι αλέθουμε την βρώμη πρώτα για να γίνει σκόνη. Βάζουμε μαζί μετά το κρεμμύδι με τα καρότα και συνεχίζουμε . Σειρά έχουν οι φακές και ο μαϊντανός .

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ με την ρίγανη . Προσθέτουμε και τ αυγά και ανακατεύουμε.



Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο .

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψάκι μας αφού στρώσουμε πρώτα με λαδόκολλα.



Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς  για 20 λεπτά.

Στα 10 λεπτά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια.

Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε την σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης και συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια μας.


Σημείωση : αν δούμε ότι κολλάει το μείγμα μας προσθέτουμε είτε ακόμη λίγη αλεσμένη βρώμη είτε φρυγανιές αλεσμένες.
Τα χέρια μας τα βρέχουμε συχνά με νερό μέχρι να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο