Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Μαουλτάσε Maultaschen)

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά

  • 3 συσκευασίες  Μaultaschen (18 τεμάχια δηλαδή)
  • σκόρδο (όσο θέλει ο καθένας)
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • κασέρι τριμμένο , όποιο μας αρέσει
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κύβο Knorr γεύση της αρεσκείας σας (λαχανικά βοδινό ή κοτόπουλο) extra
  • 1 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 1 κ.σ. ρίγανη 
  • 1 κ.σ. θυμάρι 
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. βασιλικό 

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό με αλάτι προσθέτουμε κνορ "σκόνη" μία κ. σ. 

Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μαουλτασε.


Σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας ΣΥΝ τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Ψιλοκόβουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι  να πάρουν χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και  τον πολτό ΣΥΝ την σάλτσα ντομάτας αλάτι-πιπέρι και τα μπαχαρικά.

Αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα τοποθετούμε τα μαουλτασε σε ένα πυρέξ 




και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας 



προσθέτοντας από πάνω κασέρι της αρέσκειας μας.



Τέλος στο φούρνο 20λ' στους 180 με 200 βαθμούς Κέλσιου μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!!!

Σημείωση : Τα maultaschen είναι παραδοσιακά γερμανικά χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο