Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τάρτα με καρύδια πεκάν

 


μαγειρεύει η Eleni kariofilli

Υλικά για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι μαλακό 
  • 100 γρ άχνη
  • 180γρ βούτυρο παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά νερό παγωμένο
  • λίγο αλάτι

Για την γέμιση

  • 3 αυγά
  • 1  κούπα σιρόπι καλαμποκιού η μια κούπα μελάσα
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη καστανή
  • βανίλιες
  • 2 κουταλιές κορν φλαουρ
  • καρύδια πεκάν

Εκτέλεση

Για την τάρτα: στο μούλτι χτυπάμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κυβάκια μαζί με την άχνη το αλεύρι και το αλάτι ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. 

Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και ζυμώνουμε για λίγο. 

Έχουμε μια ελαστική μαλακή ζύμη. 

Την βάζουμε στο ψυγείο σε μεμβράνη για τουλάχιστον μία ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε. 

Ιδανικά την φτιάχνουμε απ' την προηγούμενη. 

Για την γέμιση : χτυπάμε τα αυγά με σύρμα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε πάνω στην τάρτα τη γέμιση και στρώνουμε τα καρύδια. 

Η γέμιση είναι ρευστή αλλά τα καρύδια δεν βουλιάζουν. Ψήνουμε για μια ώρα ίσως και λίγο παραπάνω στους 170 βαθμούς αέρα. 

Τα πρώτα 45 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η τάρτα και περίπου ένα τέταρτο χωρίς αλουμινόχαρτο. 

Είναι έτοιμη όταν έχει πήξει η γέμιση ( η υφή είναι σαν ζελέ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο