μαγειρεύει η Konstantina Agapiou
Υλικά
- 1 κότσι
- μερικές πανσέτες
- λίγο λάδι
- 2 κρεμμύδια
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- χυμός ντομάτας
- πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- κουρκουμά
- 1 τσούσκα (καυτερή πιπεριά)
- 1 λάχανο
Εκτέλεση
Ροδίζουμε στο λαδάκι ένα χοιρινό κότσι και μερικές χοιρινές πανσέτες κομμένες στην μέση.
Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο λαδάκι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια.
Μόλις μαλακώσουν, βάζουμε μέσα το κότσι και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε χυμό ντομάτας και πελτέ με το ανάλογο νεράκι, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα , κουρκουμά και μία τσούσκα.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας από το κότσι να είναι μισοέτοιμο και ρίχνουμε μέσα και τις πανσέτες που είχαμε αφήσει στην άκρη ( δεν τις έβαλα από την αρχή γιατί το κότσι θέλει πολύ ώρα να μαλακώσει το κρέας του σε σύγκριση με τιςς πανσέτες).
Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο ρίχνουμε και το λάχανο που έχουμε κόψει σε κομμάτια μέτρια.
Αν το κρέας έχει ακόμη ζουμάκι, δεν προσθέτουμε νερό γιατί το λάχανο βγάζει υγρά, εγώ σήμερα δεν πρόσθεσα καθόλου, άλλες φορές μπορεί να προσθέσω λίγο όμως. Το αφήνουμε να πάρει μια- δυο βράσεις μέχρι να μαλακώσει το λάχανο .
Προσοχή στον χρόνο βρασίματος του λάχανου, καλό είναι να μην παραβράσει , να παραμείνει ελαφρώς τραγανό .
Εγώ όταν βάζω το λάχανο, δεν κλείνω την κατσαρόλα με καπάκι και το προσέχω να βράσει τόσο όσο να μην γίνει νιανιά.
Καλή επιτυχία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου