Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Μακαρονάδα με σπανάκι, ταχίνι και αμύγδαλα

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ της αρεσκείας μας
  • 300 γρ φρέσκο σπανάκι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ σ ταχίνι
  • 2 κ σ μουστάρδα
  • 3 κ σ ελαιόλαδο
  • 50 γρ αμύγδαλα ανάλατα
  • 2 κ σ σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα καρότα, το σκόρδο  και τα σοτάρουμε κι αυτά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φλιτ νερό απ αυτό που βράζουμε τα μακαρόνια.

Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Καβουρδίζουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το σουσάμι και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και προσθέτουμε 1/2 φλιτ νερό απ τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι.

Προσθέτουμε και την  μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Παίρνουμε τα μακαρόνια κατ ευθείαν από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. 

Προσθέτουμε και την σάλτσα με το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και τα αμύγδαλα 

Καλή μας όρεξη!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο