Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κουνουπίδι καπαμάς

 


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • πατάτες
  • κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σάλτσα εγώ έβαλα σπιτική
  • 2 κ.σ  ντοματοπελτέ προαιρετικά
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγο σέλινο ( προαιρετικά )
  • καρότα ψιλοκομμένα ροδέλες

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα σκεύος κ το κρεμμύδι σοτάρουμε , έπειτα τις πατατούλες μας ! Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.



Έπειτα βάζουμε τα καρότα μας και το κουνουπίδι μας που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια ! Κάνουμε με όλα αυτά σοτάρισμα.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και το σέλινο μας .



Αφού αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε το φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για μισή ώρα έως 45 λεπτά.



Ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εγώ δεν το ανοίγω το καπάκι και γίνεται  χυλωμένο .. και σε μισή ώρα έτοιμο .



Επίσης δεν βάζω πολύ νερό στο δικό μου σκεύος μέχρι να τα σκεπάσει .

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω (προαιρετικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο