μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- ελαιόλαδο
- πατάτες
- κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σάλτσα εγώ έβαλα σπιτική
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο σέλινο ( προαιρετικά )
- καρότα ψιλοκομμένα ροδέλες
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα σκεύος κ το κρεμμύδι σοτάρουμε , έπειτα τις πατατούλες μας ! Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Έπειτα βάζουμε τα καρότα μας και το κουνουπίδι μας που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια ! Κάνουμε με όλα αυτά σοτάρισμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και το σέλινο μας .
Αφού αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε το φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για μισή ώρα έως 45 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εγώ δεν το ανοίγω το καπάκι και γίνεται χυλωμένο .. και σε μισή ώρα έτοιμο .
Επίσης δεν βάζω πολύ νερό στο δικό μου σκεύος μέχρι να τα σκεπάσει .
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω (προαιρετικό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου