Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Σουπιές γιαχνί με ρύζι

 


 μαγειρεύει η Ευαγγελία  Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά

  • ½  κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες 
  • 2 κ σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ γλ πάπρικα γλυκιά
  • 7-8 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 κ γλ αλάτι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά και αφού τις πλύνουμε δύο τρεις φορές τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

 Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις σουπιές.

Τις αχνίζουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το  κρεμμύδι χοντροκομμένο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και βάζουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα . 

Προσθέτουμε τους κόκκους από το πιπέρι το δαφνόφυλλο, καθώς επίσης και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαζί με το αλάτι.

 Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Σε κανονική θερμοκρασία μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά 

Προς το τέλος πριν αποσύρουμε το φαγητό ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.

Το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο με ανοιχτή τη κατσαρόλα και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο