Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Μπλανό


μαγειρεύει η  Ανδριανή Κιρκιλιανίδου

Υλικά για το <<φύλλο>>

  • 2 ποτήρια νερό 
  • αλάτι (όσο χρειαστεί ) το δοκιμάζουμε αφού το διαλύσουμε στο νερό 
  • 2 κ σ γιαούρτι 
  • 1 αυγό 
  • 1 φλιτ τσαγιού λάδι 
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής (μπορεί να μην χρειαστεί όλο) ή αλεύρι από σκληρό σιτάρι

Για την γέμιση 

  • χόρτα (σπανάκι, πράσο, κρεμμυδάκια, τσουκνίδες, ότι βάζουμε στις χορτόπιτες)
  • φέτα τριμμένη 
  • λίγο λάδι 
  • 2 αυγά 

Για την επικάλυψη 

  • φέτα τριμμένη
 

Εκτέλεση 

Λαδώνουμε 1 ταψί 38άρι και με την χούφτα παίρνουμε λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε το ταψί. 

Με την χούφτα μας πάλι παίρνουμε αλατόνερο (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το γιαούρτι και το αυγό) και πασπαλίζουμε. 

Το ίδιο κάνουμε με το λάδι. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά, αλεύρι, αλατόνερο και μετά λάδι. 

Μέχρι να σχηματιστεί κάτι σαν φύλλο.

Τοποθετούμε και τα χόρτα μας με την φέτα και τα αυγά και το λάδι. 

Τα πατάμε με την παλάμη μας να σιάξουν και συνεχίζουμε το ίδιο. 

Αλεύρι, νερό, λάδι. Στο τέλος από πάνω βάζουμε φέτα τριμμένη. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 220 βαθμούς




εξαρτάται και από την κουζίνα μας, για 45-60 λεπτά. 

Σημείωση : έκανα 2 πίτες , την μία με αλεύρι ολικής και την άλλη με σκληρό  αλεύρι, ανάλογα με την παραγγελία της οικογένειας.

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο