Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Γαλατόπιτα

 


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

  • 6 φύλλα 
  • 1.400 γρ  κρέμα 
  • 250 ml βούτυρο 
  • 12 κ.σ ζάχαρη 
  •  6-7 κ.σ αλεύρι περίπου
  • 1κ.γ.αλάτι 
  • 1 κρόκος

 Εκτέλεση 

Απλώνουμε τα φύλλα πασπαλίζοντας ζάχαρη και κανέλλα μαζί με το λάδι . 



Βράζουμε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Μόλις πάρει χρώμα σκούρο προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα για να γίνει η κρέμα η μπεσαμέλ. 



Ρίχνουμε τον κρόκο χτυπημένο και τέλος το αλάτι και τη ζάχαρη. 



Ψήνουμε στους 365 βαθμούς Κ. Για 55 λεπτά περίπου.



Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο