Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Πως διατηρούμε, την λεμονάδα τα λεμόνια και τα σκόρδα με μικροσυνταγές

 


μαγειρεύει η Ελένη Καψή

Υλικά για την λεμονάδα 

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ λεμόνι σουρωμένο ( όχι μεθυσμένο)
  • 200 γρ νεράκι

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα να λιώσει ( δεν την βράζουμε)

Ρίχνουμε το λεμόνι , κρύα και τα δυο σε αποστειρωμένα μπουκάλια και βάζουμε 1/4 λεμονάδα 3/4 νερό αν θέλουμε το σερβίρουμε με δυόσμο.

Λεμόνι για φύλαγμα

Υλικά

  • φλούδες λεμονιών
  • 200 γρ χυμό λεμονιού
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φλούδες τις βράζουμε 3 φορές να ξεπικρίσουν και τις αλέθουμε στο μούλτι

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το αλάτι και τα αναμειγνύουμε καλά. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε βαζάκια και τα βράζουμε λίγο ίσα να σφίξουν τα καπάκια.

Σκόρδο 

Υλικά

  • 3 σκόρδα
  • 1 κ σ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ σ αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα  σκόρδα, τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε προσθέτοντας το αλάτι και το ξύδι βαλσάμικο

Σημείωση : το σκόρδο και το λεμόνι τα χρησιμοποιούμε σε όποιο φαγητό θέλουμε και δεν έχουμε φρέσκα λόγω εποχής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο