Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Μπακαλιάρος λεμονάτος

 


μαγειρεύει η konstantina Agapiou


Υλικά

  • 2 μπακαλιάροι μεγαλούτσικοι (1300 γρ οι 2)
  • 2 καρότα
  • λίγο σέλινο μαζί με την σελινόριζα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμάς
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πατάτες (προαιρετικές)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους μπακαλιάρους και κόβουμε τον καθένα στα 3.

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα καρότα κομμένα, λίγο σέλινο και την σελινόριζα κομμένη στα 4 , το κρεμμύδι κομμένο στην μέση, αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά.

Μόλις τα λαχανικά είχαν γίνει ,τα βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από τα ψάρια.

Σε τηγάνι μεγάλο και βαθύ, ρίχνουμε ελαιόλαδο , αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα βάζουμε στο ζεστό λάδι να πάρουν ένα χρωματάκι (όχι να τηγανιστούν εντελώς).

Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό (στραγγισμένο). Μόλις σωθεί ο ζωμός τα γυρίζουμε από την άλλη και ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.

Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και βάζουμε και τα βρασμένα λαχανικά στο τηγάνι.

΄Οποιος θέλει βάζει και πατάτες, εγώ δεν έβαλα γιατί χθες το βράδυ είχα κάνει πατατοσαλάτα και είπα, όχι κι άλλη πατάτα .

Το ζουμάκι χύλωσε από το αλευράκι κι έγινε μια παχύρευστη, σαλτσούλα . Πολύ νόστιμο και σχετικά γρήγορο φαγητάκι.
Κρίμα που η φωτό βγήκε θολή , αλλά τώρα το φάγαμε και δεν μπορώ να βγάλω άλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο