Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ταρτάκια με γκανάς σοκολάτας γάλακτος και λευκής κουβερτούρας.

 


 μαγειρεύει η Stella  Gklava

Υλικά

Για τη βάση 

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό 
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 αβγό μέτριο 
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για τη βάση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. 

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Με ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. 

Πιέζουμε και ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη κάθε ζυμάρι. 

Παίρνουμε δύο ταψάκια 6 θέσεων για muffins και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins. 

Βάζουμε ένα ζυμάρι σε κάθε θήκη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να πάρει το σχήμα της θήκης. 

Βάζουμε από ένα χαρτάκι σε κάθε ζυμαράκι και γεμίζουμε με βάρος για να μην φουσκώσουν όσο θα ψήνονται. 

Ψήνουμε για 30 λεπτά. 

Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και τα χαρτάκια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν

Για την Γκανάς: 

  • κρέμα γάλακτος 
  • σοκολάτα 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια. 

Για την λευκή σοκολάτα χρειάζεται λίγη κρέμα γάλακτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο