Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σούπα βελουτέ με μπασμάτι και γάλα καρύδας




μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού μπασμάτι
  • 1 φλ γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ τσαγιού μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 φλ τσ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβος λαχανικών ψυγείου ή αποξηραμένα λαχανικά αντί του κύβου
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα λίτρο νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο και το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά. 

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και βράζουμε 10 λεπτά ακόμα. 

Εν τω μεταξύ κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να στεγνώσουν καλά. 

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αφ ότου βάλαμε το κρεμμυδάκι προσθέτουμε τα μανιτάρια, το γάλα, λίγο λάδι, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε έως ότου αρχίζει να πήζει. 

Με το ράβδο μπλέντερ λιώνουμε τη σούπα και τη βράζουμε λίγο ακόμα να πήξει όσο θέλουμε. 

Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και αν θέλουμε και κρουτόν.

Σημείωση : Μπορεί οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει ζωικό φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος και στο σερβίρισμα λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα. 

Οι αναλογίες αυτές βγάζουν δύο πολύ μεγάλες μερίδες, ή τρεις κανονικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο