Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Φασολοκεφτεδες με πατάτες στον φούρνο

 


μαγειρεύει ο Panagopoulos Giannis

Υλικά

  • φασόλια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγα καρύδια
  • 1/2 πράσο
  • 1 κρεμμυδάκι πράσινο
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • λάδι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κ σ σιμιγδάλι
  • 2 κ σ αλεύρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια και το πρωί τα βράζουμε.

Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, επειδή κολλάνε στα μαχαίρια του μπλέντερ.



Προσθέτουμε  το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τα καρύδια, το πράσο, το πράσινο κρεμμυδάκι και τα περνάμε όλα μαζί από το μπλέντερ.

Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε  μαϊντανό , αλατοπίπερο , το αβγό , λάδι , μοσχοκάρυδο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι .



Ανακατεύουμε  καλά και το βάζουμε στο ψυγείο  για 1 ώρα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς . Στην συνέχεια τα φάγαμε ! Μέχρι αυτή την στιγμή , είμαστε καλά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο