Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Φακόρυζο με κομματάκια φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια

 


μαγειρεύει η Konstantina Agapiou

Υλικά

  • 3/4 της κούπας φακές
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 3 μεγάλα μανιτάρια porto bello
  • 3/4 της κούπας ρύζι νυχάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα
  • κουρκουμάς
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές να βράσουν. 

Τις αλλάζουμε 2 φορές νερό. Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι βάζουμε  ελαιόλαδο, το κρεμμύδι  ψιλοκομμένο, την πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια και το  φιλέτο κοτόπουλου επίσης κομμένο σε λωρίδες να σοταριστούν. 

Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια porto bello, κομμένα σε φέτες. Μόλις μαλακώσουν  οι φακές , τις στραγγίζουμε  και τις ρίχνουμε να τσιγαριστούν λίγο στο βαθύ τηγάνι με τα υπόλοιπα. 



Τελευταία ρίχνουμε  το ρύζι νυχάκι πλυμένο πολύ καλά. Το γυρίζουμε κι αυτό στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε νεράκι ζεστό, όχι πολύ. 

Προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι,  καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά. Δεν κλείνουμε το καπάκι, το μαγειρεύουμε  όπως το ριζότο , μόλις σώνεται το νεράκι ρίχνουμε λίγο ακόμη, μέχρι να φουσκώσει το ρυζάκι. 



Μόλις γίνει έτοιμο, σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε ,κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λιγάκι. 

Σημειώσεις :  1.όποιος θέλει αντί νερού μπορεί να προσθέσει ζωμό , εγώ δεν είχα σπιτικό και δεν χρησιμοποιώ έτοιμους. 

2. Μπορείτε να παραλείψετε το κοτόπουλο, γίνεται εξ ίσου νόστιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο