Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Λαζάνια με καπνιστό σολομό

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά

  • κρεμμύδι πράσινο
  • σολομός καπνιστός
  •  βότκα
  •  άνηθος
  •  σμετάνα ή κρέμα γάλακτος 
  • χυμός από  λεμόνι
  • λαζάνια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι καλά. Προσθέτουμε το σολομό και τον σοτάρουμε κι αυτόν καλά .σβήνουμε με τη βότκα και το λεμόνι.

Αφήνουμε δύο λεπτά μνα εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σμετάνα, είναι πηχτή. 

Αν δεν έχουμε βάζουμε κρέμα γάλακτος. 

Επίσης ελάχιστο νερό. 

Αφήνουμε να βράσει τόσο ώστε να έχουμε μια πηχτούτσικη σάλτσα. 

Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύουμε έτοιμη

Σημείωση : Η Smetana είναι ένας τύπος ξινής κρέμας από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. 

Είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται με την προσθήκη βαριάς κρέμας. Είναι παρόμοιο με το crème fraîche, αλλά σήμερα πωλείται κυρίως με περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες γάλακτος έως 36%, ανάλογα με τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο