Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Σκορδαλιά με γλυκοπατάτα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • μαϊντανός
  • καρότο τριμμένο
  • σκόρδο όσο μας αρέσει
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • λίγο λεμόνι
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε την γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες. 

Κατόπιν σε μπολ βάζουμε την πατάτα και τη λιώνουμε με λίγο λάδι και λίγο από το νερό που έβρασε. 

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με το γούστο μας. 

Εγώ πρόσθεσα στο βράσιμο της γλυκοπατάτας αποξηραμένα λαχανικά που τα χρησιμοποίησα και στο μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο