μαγειρεύει η Konstantina Agapiou
Υλικά
- 4 αυγά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 ml γάλα
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- 300-350 γρ φέτα
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ γλ baking powder
Για την επικάλυψη
- φέτα
- καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Σε λεκάνη χτυπάω ελαφρώς τα αυγά, ρίχνω μέσα το ελαιόλαδο, το γάλα , πιπεράκι και καπνιστή πάπρικα, την φέτα σπασμένη με το χέρι (όποτε έχω κίτρινα τυριά , βάζω και λίγους κύβους, σήμερα είχα και έβαλα λίγη γραβιέρα σε μικρά κυβάκια). Ανακατεύω και ρίχνω το γρ αλεύρι και το baking powder επιπλέον.
Πρέπει να γίνει σαν ένα πολύ σφιχτό μείγμα κέικ δηλαδή ούτε σαν ζύμη ψωμιού αλλά ούτε και ρευστό.
Ανακατεύω καλά και το στρώνω σε λαδωμένο ταψί και από πάνω ρίχνω πάλι λίγη φέτα τριμμένη στο χέρι και λίγη καπνιστή πάπρικα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (εγώ το δοκιμάζω και με ένα μαχαιράκι που μπήγω στο κέντρο για να είμαι σίγουρη ότι ψήθηκε καλά ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου