Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Πορτοκαλόπιτα

 



μαγειρεύει η Stella Cklava

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450-500 γρ 
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 1 φακ. μπεικιν 
  • 2 βανίλιες 
  • 4 αυγά 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.

Για το  σιρόπι 

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι να κρυώσει. 15 λεπτά βράσιμο από την στιγμή που αρχίζει να βράζει.

Κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα θρυμματίζουμε. Τα αφήνουμε δυο ώρες σε πάγκο εργασίας να ξεραθούν η τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν λίγο.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα ξερά φύλλα κρούστας .

Ανακατεύουμε καλά να βραχούνε τα φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου(πάντα με δοκιμή μαχαιριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο