μαγειρεύει η Stella Gklava
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 πράσα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 αυγά
- 500γρ τυρί φέτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο , και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με τα πράσα .
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι ,τον άνηθο , αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε ένα τέταρτο να μαγειρευτεί . Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα αυγά.
Σε ένα μπολ έχουμε θρυμματισμένη την φέτα .
Σε ένα αρκετά βαθύ ταψί βάζουμε μία στρώση λαζάνια ,το 1/3 από την γέμιση και το 1/3 από την φέτα .
Πάλι λαζάνια ,γέμιση, φέτα . Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές και τελειώνουμε με λαζάνια και την μπεσαμέλ .
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στην μέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για μισή ώρα .
Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα .
Σημειώσεις : η γέμιση με τα λαχανικά πρέπει να έχει αρκετή υγρασία για να μπορέσουν να ψηθούν τα λαζάνια .
Για την μπεσαμέλ δεν σας λέω ούτε υλικά ούτε συνταγή . Είναι γνωστή. Εγώ μέσα στην μπεσαμέλ πρόσθεσα τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου