Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Λαζάνια με σπανάκι και πράσο



μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά 

  • 1 πακέτο λαζάνια 
  • 1 κιλό σπανάκι 
  • 3 πράσα 
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 2 αυγά 
  • 500γρ τυρί φέτα 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο , και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με τα πράσα . 

Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι ,τον άνηθο , αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε ένα τέταρτο να μαγειρευτεί . Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα αυγά. 

Σε ένα μπολ έχουμε θρυμματισμένη την φέτα . 

Σε ένα αρκετά βαθύ ταψί βάζουμε μία στρώση λαζάνια ,το 1/3 από την γέμιση και το 1/3 από την φέτα . 

Πάλι λαζάνια ,γέμιση, φέτα . Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές και τελειώνουμε με λαζάνια και την μπεσαμέλ . 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στην μέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για μισή ώρα . 

Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα . 



Σημειώσεις : η γέμιση με τα λαχανικά πρέπει να έχει αρκετή υγρασία για να μπορέσουν να ψηθούν τα λαζάνια .

 Για την μπεσαμέλ δεν σας λέω ούτε υλικά ούτε συνταγή . Είναι γνωστή. Εγώ μέσα στην μπεσαμέλ πρόσθεσα τριμμένη παρμεζάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο