μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό χωρίς κόκκαλο
- 300 ml μπύρα
- 300 - 350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθος
- μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 - 2 φρέσκα σκόρδα (προαιρετικά)
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο να γίνει σαν κιμάς αφού πρώτα αφαιρέσουμε το δέρμα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Η ποσότητα εξαρτάται από το γούστο μας.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.
Κατόπιν βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά αλλά να μην κάψει πάρα πολύ για να ψηθούν και εσωτερικά οι τηγανιτές και να μην καούν απ έξω.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και τις πατάμε ελαφρά για να είναι σχετικά λεπτές.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου