μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες baby
- ελαιόλαδο
- θυμάρι φρέσκο
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- σκόρδο όσο θέλουμε
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- κάρυ
- τυρί της αρεσκείας μας, προαιρετικό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία επιφάνια κοπής και με ένα
κατσαρολάκι με χοντρό πάτο τις χτυπάμε για να σπάσουν και να σχηματίσουν άγριες
κορυφές από τη σάρκα τους, προσέχοντας να μην τις διαλύσουμε.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε στη βάση το κρεμμύδι, από πάνω τις πατάτες, το σκόρδο, τα βότανα και το ελαιόλαδο φροντίζοντας να λαδωθούν καλά οι πατάτες.
Αλατίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και ρίχνουμε ξανά αλάτι λίγο λάδι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το επιστρέφουμε στον
φούρνο μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους και να είναι τραγανές απ’ έξω,
για περίπου 30 λεπτά ακόμη.
Λίγο πριν τις ξεφουρνίσουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι να πιάσει κρούστα το φαγητό και να ροδίσει το τυρί μας.
Καλή μας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου