Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Κλασικό κέικ με κομμάτια από πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

 


μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά

  • 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • κομμάτια από σοκολατένιο αυγό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. 

Προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Τέλος προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170 βαθμούς) για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο