Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τσακιστές baby πατάτες φούρνου

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • baby πατάτες
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • κίτρινο τυρί τριμμένο ή κομματιασμένο
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου.

Αφού κρυώσουν, τις πατάμε ελαφρά με την παλάμη ή με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να ανοίξουν στα πλάγια.

Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.

Ενδιάμεσα βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και μικρά κλωνάρια από φρέσκο δεντρολίβανο. 

 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο