μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά για την κρέμα
- 400 γρ σαβαγιαρ
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 250γρ τυρί μασκαρπόνε
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
Για το ράντισμα των σαβαγιαρ
Για την κρέμα για την επιφάνεια
- 40 γρ νισεστέ
- νερό
- χυμό από ένα λεμόνι
- 100 γρ ζάχαρη
- λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το στόλισμα
- φρέσκα φρούτα. (Εγώ έβαλα μύρτιλα, φράουλες και λίγους σπόρους ροδιού)
Εκτέλεση
Σε πιατέλα βάζουμε το στεφάνι φόρμας με τσέρκι.
Κόβουμε λίγο τη βάση των σαβαγιαρ για να στέκονται όρθια και τα στήνουμε περιμετρικά όρθια στο εσωτερικό του στεφανιού.
Βρέχουμε ελάχιστα με το μείγμα νερού λεμονιού τα υπόλοιπα και τα στρώνουμε στη πιατέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της κρέμας ξεκινώντας από την κρέμα γάλακτος.
Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε την άχνη και τυρί. Τα χτυπάμε να ενωθούν και στρώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα σαβαγιαρ.
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιαρ και ακολούθως βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε προσεκτικά.
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη κρέμα λεμονιού για την επιφάνεια. Διαλύουμε το νισεστέ (κορν φλαουερ), και λίγες σταγόνες χρώμα, στο νερό και προσθέτουμε το χυμό και τη ζάχαρη.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όχι όμως πολύ για να μπορούμε να την απλώσουμε.
Όση ώρα την ετοιμάζουμε το γλυκό μας είναι στο ψυγείο.
Την αφήνουμε μόλις ετοιμαστεί λίγο να κρυώσει ελαφρώς και την απλώνουμε προσεκτικά στο γλυκό μας.
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα στολίζουμε με τα φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου