Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Τηγανίτες λαχανικών

 


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πατάτα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1-2 αυγά
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα πιέζουμε με μια πετσέτα για να βγάλουμε όσα υγρά μπορούμε.

Τρίβουμε την μελιτζάνα, την πιπεριά Φλωρίνης, την πατάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Τα βάζουμε σε ένα άνετο μπολ και τα ανακατώνουμε με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και 1- 2 αυγά που έχουμε πρώτα χτυπήσει με λίγο γάλα. 

Ανακατώνουμε καλά για να πάνε όλα τα υλικά παντού και ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι ή κάτι άλλο για να είναι ίδια η ποσότητα κάθε φορά και σχετικά ίδιο το σχήμα. 

Τηγανίζουμε αφού έχουμε απλώσει καλά το υλικό για να μην γίνουν κεφτεδάκια. 3-4 λεπτά για την κάθε πλευρά είναι αρκετά για να είναι τραγανές από έξω και ζουμερές μέσα οι τηγανίτες...

Σημείωση : Και στον φούρνο μια χαρά είναι το αποτέλεσμα, απλά όχι τόσο τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο