Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πιλαβούνες

 


μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά για την μαγιά

  • 1 κομμάτι μαγιά, 60 γρ
  • 2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
  • χλιαρό γάλα
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Για την ζύμη

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό βούτυρο (φυτίνη η γάλακτος)

Για την γέμιση

  • 1 1/2 κιλό τυρί
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 10 αυγά
  • πιπέρι 
  • σουσάμι

Για την επάλειψη

  • αυγό

Εκτέλεση 

Σε ένα τάπερ βάζουμε την μαγιά, το αλεύρι, το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι και κάνουμε ένα κουρκούτι.

Περιμένουμε να φουσκώσει.

Βάζουμε το 1 κιλό αλεύρι και ρίχνουμε χλιαρό το βούτυρο και τρίβουμε τα 2 υλικά.

Προσθέτουμε τα αυγά και το μείγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά , όσο πάρει.

Πλάθουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε με την γέμιση.

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο