μαγειρεύει η Martha Anastassoglou
Υλικά για την μαγιά
- 1 κομμάτι μαγιά, 60 γρ
- 2 ποτήρια σκληρό αλεύρι
- χλιαρό γάλα
- αλάτι
- ζάχαρη
Για την ζύμη
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 1/2 κιλό βούτυρο (φυτίνη η γάλακτος)
Για την γέμιση
- 1 1/2 κιλό τυρί
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 10 αυγά
- πιπέρι
- σουσάμι
Για την επάλειψη
- αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα τάπερ βάζουμε την μαγιά, το αλεύρι, το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι και κάνουμε ένα κουρκούτι.
Περιμένουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε το 1 κιλό αλεύρι και ρίχνουμε χλιαρό το βούτυρο και τρίβουμε τα 2 υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και το μείγμα με την μαγιά και ζυμώνουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά , όσο πάρει.
Πλάθουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε με την γέμιση.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου