Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κεφάλι σολομού κρασάτο σε πουγκί

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κεφάλι σολομού
  • 2 καρότα μέτρια
  • 4-5 πατάτες baby
  • 2 μικρές ντομάτες
  • λίγο λάχανο άσπρο και κόκκινο
  • 1-2 πιπεριές
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόνη τζίντζερ
  • κουρκουμάς
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί, το τζίντζερ και τον κουρκουμά.

Στρώνουμε 2 λαδόκολλες χιαστί σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα λαχανικά.

Από πάνω βάζουμε το κεφάλι αλατοπιπερωμένο. Στο στόμα του σολομού βάζουμε λίγα από τα λαχανικά.

Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες και τις κάνουμε σαν πουγκί, βάζοντας άλλη μία από πάνω, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσει καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ψήνουμε για λίγο ακόμη να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσει το φαγητό.

Ξεκοκκαλίζουμε το ψάρι και το σερβίρουμε πάνω από τα λαχανικά.


Σημείωση : μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικό θέλουμε και μας αρέσει, πχ κολοκυθάκια που δεν είχα, η λίγο σπανάκι, πράσο, ότι τραβάει η όρεξή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο