Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Λουκουμάδες

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά για το σιρόπι 

  • 250γρ νερό
  • 1 κ σ μέλι
  • 1φετα λεμόνι
  • 1κ.σ.ζαχαρη

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1κ.σ.μελι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ.κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού. 

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 50 λεπτά. 

Στη συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα ηλιέλαιο αρκετό, ή καλαμποκέλαιο να ζεσταθεί πολύ καλά. 

Βουτάμε το χέρι μας στη ζύμη και παίρνουμε μια ποσότητα. Κλείνοντας το χέρι μας ή ζύμη ξεχειλίζει ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα. 

Παίρνουμε με κουτάλι αυτήν την ποσότητα και την αφήνουμε να πέσει στο καυτό λάδι. 

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη ποσότητα. 

Κάθε φορά πριν χρησιμοποιήσουμε το κουτάλι, το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό ώστε να μη κολλάει η ζύμη σε αυτό. 

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ελαφρά κίτρινο χρώμα και τους βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. 

Αφήνουμε λίγα λεπτά και κατόπιν τους ξανατηγανίζουμε έως ότου πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. 

Σερβίρουμε περιχύνοντας τους με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλα, σουσάμι, ξηρούς καρπούς ή άχνη ή με ότι άλλο θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο