Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πάστα Φλώρα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 130 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό και 1 κρόκο (κρατάμε το δεύτερο ασπράδι για την επάλειψη)
  • 270 γρ αλεύρι γοχ
  • 70 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ γλ ΒΡ
  • 1/2 κ γλ αλάτι
  • 400 γρ μαρμελάδα φράουλα ή όποια  μαρμελάδα θέλουμε

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, πρώτα το ολόκληρο και μετά τον κρόκο, προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ΒΡ και το αλάτι. 

Ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα να γίνει μια ζύμη. 

Κρατάμε 100-150 γρ ζύμης χωριστά για τη διακόσμηση και μετά τυλίγουμε τις δύο ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. 

Όταν περάσει αυτό το διάστημα βγάζουμε τη μεγάλη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. 

Τη σκεπάζουμε επίσης με λαδόκολλα και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλο διαμέτρου περίπου 25 εκ (τόσο περίπου θα είναι και το ταψί που θα ψηθεί). 

Την μεταφέρουμε με την λαδόκολλα στο ταψί, αφαιρούμε το πάνω φύλλο και τοποθετούμε στην επιφάνεια την μαρμελάδα. 

Την απλώνουμε καλά αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω στη ζύμη περίπου ένα εκατοστό. 

Ακόμα καλύτερα αν με τα δάχτυλα μας ανασηκώσουμε γύρω γύρω λίγο τη ζύμη στα τοιχώματα του ταψιού. 

Αφού στρώσουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα, παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και το κόβουμε σε οχτώ μέρη για να φτιάξουμε τα κορδόνια. 

Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε όσα κομμάτια νομίζετε. Τοποθετούμε τα κορδόνια σταυρωτά, τα αλείφουμε με το ασπράδι που κρατήσαμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180-200 βαθμούς, 30.- 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

Σημείωση : Εγώ δεν υπολόγισα σωστά τη ζύμη για τα κορδόνια και δεν διακοσμήθηκε όπως θα ήθελα, θέλει λίγη προσοχή. 

Αν θέλουμε μπορούμε να αυξήσουμε λίγο τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα αλλά θα γίνει πολύ γλυκιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο