Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Γίγαντες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 500 γρ γίγαντες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες λεπτές
  • 4 μέτριες ντομάτες αλεσμένες στο μούλτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • μαϊντανός
  • σέλινο

Εκτέλεση

Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες  και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. 

Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαϊντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. 

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο