Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Μελιτζανοσαλάτα θεική με ταχίνι

 





μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 5-6 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 2 κ σ ταχίνι
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Παίρνουμε την σάρκα τους και την βάζουμε στο μούλτι μαζί με τις πιπεριές, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και λάδι. Αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια αλοιφή.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και το ανακατεύομε με 2-3 κ σ νερό. Αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα πολ και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να διορθώσουμε την γεύση με αλάτι και χυμό λεμονιού.

Για το σερβίρισμα απλά βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για να είναι δροσερή και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο!!!.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο