Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σπανακοτυρόπιτα

 


μαγειρεύει ο Mitas Xristos

Υλικά

  • φύλλα έτοιμα για πίτα
  • σπανάκι 
  • πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • άνηθος
  • λίγο γάλα
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • κύμινο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την γέμιση με το σπανάκι και τα κρεμμύδια (πράσινα και ξερό) ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε και  το γάλα, την φέτα , λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε 2 φύλλα αφού τα λαδώσουμε πρώτα. Βάζουμε την μισή γέμιση και την απλώνουμε καλά σιάζοντας της με μία σπάτουλα..

Λαδώνουμε και απλώνουμε άλλα δύο φύλλα λαδωμένα κι αυτά.

Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.

Πασπαλίζουμε λίγους σπόρους από κύμινο. 

Χαράσσουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο