Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Κανελόνια με κιμά και λαχανικά

 


μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά

  • 1,5 κιλό κιμάς
  • 2 μελιτζάνες μικρές
  • 2 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • 2 πακέτα κανελόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • ρίγανη
  • κουρκουμάς
  • λάδι
  • πουμαρό 
  • 1 κουταλιά πελτές

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες (τις βάζουμε λίγο σε νερό με αλάτι και λεμόνι), τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το λάδι να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. 

Βάζουμε το πουμαρό με το πελτέ και αρκετό νερό να βράσει ο κιμάς και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. 



Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Βράζουμε 1-2 λεπτά τα κανελόνια σε νερό αλατισμένο και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα. 

Από επάνω ρίχνουμε και σάλτσα που έχουμε φτιάξει με πουμαρό, ρίγανη, λάδι και λίγο αλάτι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τυρί πάνω από τα κανελόνια. 

Γεμίζουμε το ταψί μέχρι τη μέση με νερό, καλύπτουμε με ο και ψήνουμε στους 180 βαθμού. 

Για 45 λεπτά περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο