Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Πίτσα με σπιτική ζύμη

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι γοχ, 
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 2κσ λάδι
  • 1κγλ αλάτι
  • σάλτσα ντομάτα του εμπορίου
  • λίγο γλυκάνισο 
  • λίγη ρίγανη
  • διάφορα τυριά τριμμένα και ότι άλλο υλικό θέλουμε. Εγώ έβαλα μπέικον, μανιτάρια, πιπεριά.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να διπλασιαστεί. 

Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Μόλις είναι έτοιμη η μαγιά την προσθέτουμε στη λεκάνη και ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό ζυμώνουμε έως ότου να φτιάξουμε μια μέτρια ζύμη που θα κολλάει στα χέρια μας ελάχιστα. 

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου μια ώρα. Κατόπιν αλευρώνουμε μια επιφάνεια και τοποθετούμε τη ζύμη. 

Την αλευρώνουμε και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σε πάχος περίπου το 1/3 του μικρού μας δαχτύλου. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και μεταφέρουμε το φύλλο. Απλώνουμε σάλτσα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με γλυκάνισο ρίγανη αλάτι πιπέρι. 

Πασπαλίζουμε λίγο τυρί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 220 βαθμούς 20 - 25 λεπτά αντιστάσεις στο ράφι που ψήνουμε τις πίτες. 

Μικρό κόλπο : Όσο ετοιμάζουμε την πίτσα βάζουμε το ταψί στρωμένο με λαδόκολλά στο φούρνο να πυρώσει. Τοποθετούμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Α ξέχασα να γράψω ότι για το κλασικό μέγεθος πίτσας η ζύμη μας να είναι 400 γρ. Αυτή η δόση που έγραψα πιο πάνω μου έβγαλε μια κανονική πίτσα και μια μικρή σαν την πίτα από σουβλάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο