Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Μανιτάρια μορχέλες με ρεβίθια και ρύζι



μαγειρεύει ο Mitas Xristos

Υλικά

  • ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • ρύζι
  • μανιτάρια μορχέλες
  • Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι
  • λάδι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν.

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν μαζί με το κρεμμύδι.

Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.



Βράζουμε το ρύζι.... 

Ετοιμάζουμε τις μορχελες... 

Και σερβίρουμε. βάζουμε στο πιάτο μας λίγο ρύζι, ρεβίθια και γιαούρτι με λαδολέμονο.



Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο