Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μανιτάρια μορχέλες με κριθαράκι στον φούρνο

 


μαγειρεύει ο Mitas Xristos

Υλικά

  • μανιτάρια μορχέλες
  • κρεμμύδι ξερό
  • καρότο
  • πράσο
  • σκόρδο
  • λευκό κρασί
  • ντομάτα τριμμένη
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • μπαχάρι
  • φέτα στο γκριλ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις μορχέλες,  το καρότο, το πράσο. 

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  σκόρδο και σβήνουμε με λευκό κρασί ( γειά μας), Χαμηλώνουμε την φωτιά.



Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το κριθαράκι και το σοτάρουμε λίγο.

Σε ένα ταψί βάζουμε  το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά .



Ψήνουμε στους 170 c για 45 λεπτά και είναι έτοιμο. 

Ψήνουμε και λίγο τυρί στο γκριλ  

Και σερβίρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο