Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα ρολάκια σε αμπελόφυλλα

 



μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες πλάτους περίπου δύο δαχτύλων
  • τυρί της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα πεκορίνο τριμμένο και θρυμματισμένη φέτα), λιαστή ντομάτα κομμένη κομματάκια
  • αμπελόφυλλα ζεματισμένα όπως στα ντολμαδάκια
  • αλάτι (με προσοχή λόγω των τυριών)
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • λάδι μια κουταλιά της σούπας για τη γέμιση και δύο τρεις κουταλιές στο ταψί
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ένα, η και δύο τα αμπελόφυλλα στη σειρά ανάλογα το μέγεθος τους. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα πασπαλίζουμε με την μια κουταλιά λάδι όλα μαζί. 

Κατόπιν σε κάθε σειρά αμπελόφυλλου βάζουμε από ένα φιλετάκι, τυριά και ένα δύο κομμάτια λιαστής ντομάτας. 

Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. 

Αν θέλουμε μπορούμε να τα δέσουμε με κλωστή για να μην ανοίξουν.

 Εγώ δεν το έκανα, απλά τα έβαλα με την ένωση προς τα κάτω όπως και τα ντολμαδάκια. 

Μετά ρίχνουμε από πάνω το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις 45 λεπτά περίπου. 

Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για ένα δεκάλεπτο ακόμα.

Σημείωση : γίνεται ελαφρύ και τρώγεται είτε με σαλάτα είτε με πατάτες ψητές, βραστές, τηγανητές, πουρέ, είτε με ρύζι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο