Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ρύζι με λαχανικά και αυγό

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • ρύζι μπασμάτι
  • αρακάς
  • καρότα
  • φασολάκια
  • αρακάς
  • ελαιόλαδο
  • αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια το πράσινο μέρος
  • λίγο σησαμέλαιο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι  και το αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε λίγο τα ψιλοκομμένα λαχανικά .

Σπάζουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά περιμένοντας τα να κομματιαστούν καθώς συνεχίζεται το μαγείρεμα.

Προσθέτουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε,  ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το κρεμμυδάκι το φρέσκο.

Αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε και στολίζουμε με το υπόλοιπο πράσινο κρεμμύδι.

Συμπληρώνουμε με λίγο σησαμέλαιο και σερβίρουμε.

Σημείωση : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαχανικά μιξ από τα σούπερ μάρκετ. Εγώ τέτοια χρησιμοποίησα, τα οποία είναι είναι ελαφρά προβρασμένα και χρειάζονται ελάχιστο σοτάρισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο