Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Κοτόπουλο αλά Μεξικάνα

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά 

  • κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • πράσινη κόκκινη πιπεριά καλά σοταρισμένες
  • τάκο μιξ ( μείγμα μπαχαρικών) αν δεν βρούμε έτοιμο το φτιάχνουμε με πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καυτερή( ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • κόλιανδρος σε σκόνη
  • κύμινο

Εκτέλεση

Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, αφήνουμε να βράσει κανένα 10 λεπτό μέχρι να πιει όλο το νερό του. 

Γεμίζουμε τα τάκος με κοτόπουλο, γκουακαμολε( νομίζω έχω δώσει συνταγή) τυρί cheddar, sour cream( μπορούμε να βάλουμε σμετάνα, αν δεν βρούμε και το γιαούρτι είναι μια χαρά)σάλτσα ντομάτας απλή, και λίγο χυμό λάιμ. 



Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Το σερβίρουμε με παγωμένη μπύρα που μέσα έχουμε στύψει λίγο λάιμ. 

Η ακόμα καλύτερα με πολύ παγωμένη τεκίλα. Η ακόμα ακόμα καλύτερα μια frozen μαργαρίτα. 

Αν δεν βρούμε taco shells, γεμίζουμε τορτίγιες με τα υλικά μας. 



Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε καλαμπόκι, μεξικάνικο ρύζι με τα μπαχαρικά του κοτόπουλου και μαύρα φασόλια. 

Ανάλογα τα γούστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο