Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Κοτόπιτα



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο 
  • 2 αυγά 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης 
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • μαϊντανός 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
  • 3 κ σ μουστάρδα 
  • φέτα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 δόση εύκολη ζύμη για πίτες

 Εκτέλεση 

Βράζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Το ξεκοκκαλίζουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες τον μαϊντανό την φέτα τριμμένη με τα χέρια . 

Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. 



Ετοιμάζουμε την ζύμη για την πίτα. Βγάζουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία χώρου. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο. 






Ανοίγουμε το κάτω φύλλο και απλώνουμε την γέμιση. 



Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο λαδώνουμε χαράσσουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι



 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε για να απολαύσουμε το έργο μας!!!


Σημείωση : επειδή δεν μ αρέσει και τόσο το στήθος χρησιμοποίησα μόνον μπούτια από κοτόπουλο.
Επίσης αν θέλουμε ακόοοομη περισσότερη νοστιμιά αντί για νερό στην ζύμη , βάζουμε ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο. Απλά μετά ΔΕΝ σταματάς να τρως!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο